Guta – Ce Cauzele Gutei Sunt?

Guta – Ce Cauzele Gutei Sunt?

Ce este Guta?

GutaO forma de artrita este o inflamatie dureroasa și umflarea articulațiilor cauzate de acumularea de acid uric în organism. Anumite alimente provoca gută deci, dieta joacă un rol. Tratamentul gutei poate fi realizat prin medicatie si dieta adecvata.

Guta este cauzată de o acumulare de acid uric (urati) în sânge. Urat este un obicei inofensiv deșeurilor de produs care se formează atunci când organismul descompune substanțe cunoscute ca purine. Două treimi de urat este produsă de către rinichi. Cealaltă treime este produs de sistemul digestiv. Purine sunt găsite în mod natural în organism, dar sunt, de asemenea, găsite în unele alimente și anumite tipuri de alcool.

Cauzele Guta

Dacă bea îndulcită cu zahăr băuturi răcoritoare bogate in fructoza poate provoca acid uric pentru a construi. Un studiu recent de cercetare a constatat că beau două pahare pe zi de zahăr îndulcit de băuturi răcoritoare a crescut riscul de a dezvolta guta de 85%. (Băuturi etichetate ca ‘dieta’ sau băuturi care conțin îndulcitori artificiali nu au fost de găsit pentru a crește riscul.) Fructoza bogat de fructe și sucuri de fructe pot crește, de asemenea riscul.

Anumite alimente poate înclina balanța pentru a ridica acid uric mai mare decât în mod normal. În special, dacă mănânci o mulțime de inimă, hering, sardine, extracte de drojdie, sau midii poate crește nivelul de acid uric. Cu toate acestea, mananca un regim alimentar echilibrat normal nu ar trebui să aibă un efect asupra nivelul de acid uric.

Mecanismul din spatele Apariția Gutei

În cazuri normale, procesul de metabolism în organismul uman produce acid Uric ca produsul final ca Uricase, enzime digestive, secreția de rinichi, ciocuri pe Purine din alimente. Cu toate acestea, în patologice etapă, ca urmare a declinului în nivelurile de Uricase altitudine din cantitatea de acid uric este de găsit. Ca rinichiul nu a reușit să se debaraseze de acest acid uric prin urină, experiențe saturația de asta în sânge (Hiperuricemie). Acest lucru a ridicat nivelul de acid uric în sânge duce la depozite microscopice, ac ascuțit, cum ar fi cristale de Urat Monosodic în articulații.

Dacă părinții tăi au gută, atunci aveți o șansă de 20% de a dezvolta aceasta.

Britanicii sunt de cinci ori mai susceptibile de a dezvolta guta.

Unele medicamente pot preveni acid uric de a părăsi corpul. Acest lucru poate cauza o acumulare de cristale de acid uric și provoca un atac de gută.

Alcoolul și anumite alimente pot declanșa un atac de gută.

Evenimente, cum ar fi accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord sau operatie poate provoca, de asemenea, gută.

Guta este cauzata de prea mult acid uric în sânge. Cele mai multe ori, cu prea mult acid uric nu este dăunătoare. Mulți oameni cu un nivel ridicat în sânge ajunge niciodata guta. Dar atunci când nivelul de acid uric în sânge sunt prea mari, acid uric pot forma greu de cristale în articulații.

Guta este cauzată de un exces de acid uric în organism. Excesul poate fi cauzată de o creștere în producția de acid uric în organism și de incapacitatea rinichilor de a în mod adecvat clar de acid uric din organism.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *